Saturday, March 16, 2013

ting tong!

Assalamualaikum~~~ abaikan tajuk entry sebab xde kene mengene pon..ekeke..mlam ni terasa mcam nak jiwang ckit..skarang dok umah sewa xde geng so boring yang teramat sgt..bole sewel aku kalo mcam ni..so bile sorang2 ni mule la die mai angin kus yang diri sendiri pon xpaham..hehe

ok! suh la merepek! tibe2 aku rase mcam nak meluahkan rasa yang ada kat dlam jiwa raga and bakul aku ni...kdang2 penulisan ni boleh hilangkan bebban bukan? hehe.. kita selalu dgr kan..skali kita wat jhat kat orang, orang akan ingt smpai die mati..smpaikan semua kebaikan die kita lupe~~oh my...aku pon pnah rase! tapi xnak lah smpan rase mcam tu..xbest langsung..hehe

dlu aku pnah alami satu pengalaman yang boleh dikatakan perit jugak la..dah lame sgt dah..tapi smpai ke hari ni pon xbole lpe! memang sdeh gle! sakit hati! n aku rase mcam nak bnuh je die..aku luahkan kat sorang kwan! xpasal2 die pon aku mrahkan skali! kesian..mrahkan nyamuk, kelambu dibakar! haha..BM aku still ok lg ni...*xmo eh mcam tu..ksian kat org lain.. :)

tapi kwan aku tu ckup postive! sgt la baik nsiht yg die bg kat aku! terharu der~~ekeke...katenye "knape awak nk bnci die smpai mcm ni skali..awak kene ingt yg dia pon pnah jadi sebahagian drp kbhagiaan awak! awk hepi bile dgn die! bkan skjap tapi lame kan...awak dh bnyk blajar sesuatu bile dgn die then ape yang die buat kat awak skrang ni pon satu pelajaran" aku pulak yg diam lpas tu..hehe..daripada stu aku blaja trima sumenye slow2..terima kasih awak :)

tapi tu lah! kita mnsia biase kan...xleh nak lari dri rse benci n mrah tu..sabar tu mmg sabar..tapi smpai satu thap bila hati dh terluka! sakit! aku mmg xdpt nak berthan! die kne thu yg org lain jga ade prasaan! x perlu nak fkir hati sendiri je! xkira dlam ape jua keadaan! shabat! keluarga! bercinta! jgn pentingkan hati kita je..aku pon kdang2 ade jgak wat org skit hti..kdang2 xsedar kan..mnusia! sape x pnah wat slap? kan..

kdang2 bnde cegini jdi bkan sengaja kan..dlam xsedar..tapi perlu kita tenung dlu n muhasabah diri kita dlu..yg kes aku ni bkan x sengaja la agknye..haha..kalo saje nk skitkan hti aku dgn dok bruk2 kan aku...then tduh bnda yg aku x buat mmg aku hangin la! xpyah nak agak2 dgn perasaan kau aje ye! tapi xpe, ia sudah di maafkan! die pon sudh bhagia! Alhamdulillah..hehe..saje nk ungkit sebab nk nsihat kat dri ni bior amik pengajaran! *noted!


sebelum publish!

#saya nak cakap yang saya sayang keluarga saya! semua sahabat saye! terima ksih krana sentiasa memahami dan menerima diri ini seadanya!# maafkan saya kalau saya buat silap!


WARNING!!! sape yang sakitkan mereka, mknanya saya juga disakiti! cubit paha kiri paha kanan turut terasa!

2 comments:

bayani_z said...

hidup sbg manusia ni plbai ujian yg perlu kita tempuhi dan ujian tu yg boleh mematangkan kita sbnrnye..:)

ehana said...

tengs sayang...sob2